Vanderlande Business Case

Chrissy werkt op dit moment voor Vanderlande, een van de klanten van Successr. In dit interview vertelt ze over haar opdracht en ervaringen bij deze klant….

Coredux Business Case

Bij Coredux heeft Successr de werving- en selectieprocedure begeleid en tot een succesvol einde gebracht. …

Business Case Össur

Alexander Snoeren werkt op dit moment voor Össur, een van de klanten van Successr. In dit interview vertelt hij over zijn opdracht en zijn ervaringen als interim recruiter. …

Business Case HTM – Deel 1

Roeland van Laer helpt organisaties met het ontwerpen en implementeren van innovatieve HR-strategieën en -oplossingen. In dit interview vertelt hij over zijn klant HTM waar hij op dit moment helpt met de professionalisering van hun recruitment. …

Business Case GroDesign

GroDesign streeft ernaar gebruikerservaringen te verbeteren door prachtig vervaardigde producten te leveren met ‘persoonlijkheid en ziel’ – frisse, onderscheidende oplossingen die een emotionele band met mensen creëren om hen een zinvolle ervaring te geven. Roland, Graham en Roger vertellen hoe zij de samenwerking met Successr hebben ervaren….

4 tips om werkgeluk te vergroten

Werken is een belangrijk onderdeel van ons leven, dus we kunnen er maar beter een leuke tijd van maken! Gelukkig zijn op het werk maakt je productiever, maakt betere werknemers en werknemers zijn meer bereid om die extra stap te zetten (Forbes, 2017). Genoeg reden om er wat aandacht aan te besteden! Bij Successr besteden we bewust aandacht aan werkgeluk. Dit zijn onze beste tips!…

Experience story van een trainee bij Successr

Dit traineeship is echt hands-on, je krijgt veel vrijheid en je doet heel veel ervaring op bij toffe klanten. Het beste woord dat ik zou gebruiken om het te beschrijven is: Empowerment. Je wordt veel gepusht om nieuwe dingen uit te proberen en je eigen manier van werken te ontwikkelen. Je krijgt veel vrijheid, maar Successr staat nog steeds voor je klaar. Je kunt je ding doen, maar ze vangen je op als je valt. We zien al deze ervaringen als kansen om van te leren….

Diversiteit op het werk

In een wereld waar global veranderingen en gemengde culturen de norm worden, stellen steeds meer bedrijven zich open om buitenlandse mensen in dienst te nemen. Op deze manier kunnen ze hun gebrek aan gekwalificeerde mensen binnen hun bedrijf afstemmen en kiezen steeds meer bedrijven voor diversiteit in hun personeel….

Remote werken

Al vanaf dat ik jong was, had ik de drang om de wereld te zien en te ontdekken. In een van de eerste video’s die ooit van mij gemaakt is ben ik 4 jaar oud, zit ik op mijn fiets met een rugzak en vertel ik mijn ouders dat ik naar Afrika ga….

International recruitment

Onlangs sprak ik een potentiële klant die klaagde over hoe moeilijk het is om technisch personeel aan te nemen. Ik was nieuwsgierig en vroeg hem waarom hij daar zo mee worstelde. Hij antwoordde dat er in Nederland niet genoeg gekwalificeerde kandidaten zouden zijn. Mijn natuurlijke reactie was om hem te vragen waarom hij niet in het buitenland recruitte, waarop hij me vertelde dat ze dat niet deden ‘omdat het niet zou werken bij hun bedrijf’….