4 tips om werkgeluk te vergroten

Werken is een belangrijk onderdeel van ons leven, dus we kunnen er maar beter een leuke tijd van maken! Gelukkig zijn op het werk maakt je productiever, maakt betere werknemers en werknemers zijn meer bereid om die extra stap te zetten (Forbes, 2017). Genoeg reden om er wat aandacht aan te besteden! Bij Successr besteden we bewust aandacht aan werkgeluk. Dit zijn onze beste tips!

 

  1. Werk vanuit een doel

De kern van gelukkig zijn op het werk, is om van het werk zelf te houden. Voor Successr is het belangrijk dat iedereen werkt vanuit een passie en nieuwsgierigheid. Het gevoel dat je deel uitmaakt van een groter geheel kan mensen meer purpose geven en gelukkiger maken op het werk. Dit kunt u doen door medewerkers te betrekken bij het opstellen van de bedrijfspurpose en waarden. In een sessie kunnen ze meedenken zodat het echt voor hen gaat leven.

 

  1. Leer nieuwe vaardigheden

Op een bepaald moment in een baan heb je misschien het gevoel dat de dagen op elkaar beginnen te lijken. Zeker in tijden van COVID waar de meeste mensen vanuit huis werken. Daarom is het belangrijk om jezelf uit je comfortzone te blijven duwen en nieuwe dingen te leren. Leren is een geweldig hulpmiddel om je geluk te vergroten. Wij doen dit praktisch door een ontwikkelplan op te stellen en hierover met je mentor te praten. Maar je hebt ook alle vrijheid om je eigen projecten op te zetten en trainingen te doen over waar je je in wilt ontwikkelen.

 

  1. Houd nauw contact met collega’s

Sterke en ondersteunende relaties hebben een positieve invloed op onze gezondheid en ons geluk. We weten allemaal dat mensen “een bedrijf joinen, maar een baas en/of collega’s verlaten”. Betekenisvolle relaties zijn cruciaal voor ons om gelukkig te zijn. Ondanks al het thuiswerken proberen we bij Successr veel met elkaar in contact te blijven via informele meet ups, leuke team meetings en gewoon door elkaar af en toe te vragen hoe het gaat. We proberen een positieve plek te zijn waar je successen kunt delen, maar ook de dingen die minder goed gaan.

 

  1. Wees flexibel als werkgever

Zelf keuzes maken maakt mensen gelukkig. Als flexibele werkgever kun je dus een grote rol spelen in het geluk van werknemers. Laat medewerkers zelf kiezen waar en hoe ze willen werken en op welke tijden. Dat vraagt ​​ook veel verantwoordelijkheid, maar we vertrouwen erop dat onze mensen hun ding doen. Als flexibiliteit wordt geboden in een omgeving van volledig vertrouwen en steun, kan dit een gelukscultuur creëren.

 

Door als werkgever flexibel te zijn, stel je medewerkers tegelijkertijd in staat om de juiste balans tussen werk en privé te hebben. Deze werk-privébehoeften verschillen sterk per persoon: het hangt ervan af of ze kinderen hebben, of ze meer een ochtend- of avondmens zijn, hoe dicht ze bij het kantoor wonen enz., wat voor soort werktijden ze zouden willen. Door hier een open onderwerp van te maken, stel je medewerkers in staat de beste versie te zijn die ze kunnen zijn.

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.

× Contact