Diversiteit op het werk

Door Nicole Borja Mellos

 

De vacatures op de arbeidsmarkt nemen elke dag toe, en als gevolg daarvan worden het aantal vacatures en de hoeveelheid berichten die kandidaten krijgen op LinkedIn steeds groter.

 

Het is onze taak als recruiter of talent sourcer om het beste talent te vinden in deze competitieve markt. Die verborgen pareltjes die perfect in een rol passen en die een echt partnerschap met het bedrijf kunnen opbouwen.

 

Anderzijds worden de trends van de samenleving gevolgd door de markt. Iedereen probeert zich zo goed mogelijk aan te passen om aan de eisen te voldoen. Een voorbeeld van deze trends is het thema diversiteit.

 

Dus hoe kunnen we deze twee met elkaar verbinden?

 

In een wereld waar global veranderingen en gemengde culturen de norm worden, stellen steeds meer bedrijven zich open om buitenlandse mensen in dienst te nemen. Op deze manier kunnen ze hun gebrek aan gekwalificeerde mensen binnen hun bedrijf afstemmen en kiezen steeds meer bedrijven voor diversiteit in hun personeel.

 

Momenteel werken we met zo’n 20 mensen bij Successr, waarvan zeven uit het buitenland. Niet alleen uit Europa, maar bijvoorbeeld ook uit Latijns-Amerika. Al die mensen brengen verschillende perspectieven met zich mee en verrijken het werk met nieuwe inzichten en ideeën. Deze nieuwe inzichten in combinatie met het Nederlandse perspectief dat Successr al had zorgen ervoor dat Successr enorm groeit. De oorzaak: een eindeloze bron van inspiratie en motivatie door de diversiteit aan mensen.

 

Daarom proberen we de diversiteit die zo goed voor ons werkt ook naar onze klanten te brengen. Dat vraagt ​​soms om een frisse blik van een bedrijf: wat nodig is om mee te kunnen met de arbeidsmarkt. Op deze manier kunnen zij toch de meest kritische functies vervullen met talenten die in eerste instantie niet zo voor de hand liggen.

 

Met een snelle zoekopdracht op Facebook vinden we een groep genaamd “Expats in Eindhoven” met meer dan 30.000 leden. Kun je je voorstellen hoeveel gekwalificeerde professionals er alleen hier in Eindhoven zijn die totaal over het hoofd worden gezien?

 

Er zijn zoveel groepen van verschillende nationaliteiten te vinden, alleen al in Eindhoven. Zo zijn er Italianen die in Nederland wonen, Roemenen, Griekse professionals en zelfs gehele Whatsapp groepen met meer dan 200 leden van bijvoorbeeld Braziliaanse professionals.

 

Al deze mensen zijn speciaal naar Nederland gekomen om te werken bij grote hightech bedrijven, zoals ASML en Philips. Een aanzienlijk deel van hen heeft ook partners en vrienden met een dezelfde hooggekwalificeerde achtergrond. Deze mensen hebben vaak moeite met het vinden van een baan, omdat ze op dit moment nog geen Nederlands spreken; maar wél lessen aan het volgen zijn.

 

De competitie op de arbeidsmarkt is moordend, en Nederlandse kandidaten zijn veeleisender geworden als gevolg van deze competitie. Je kunt wel nagaan hoeveel kansen er misgelopen worden om de juiste bedrijven aan juiste, gekwalificeerde mensen te koppelen omdat er te weinig buiten de kaders wordt gedacht.

 

Er bestaat een wereld naast de traditionele markt, vol met buitenlandse professionals met geweldige achtergronden die klaar staan ​​om aan de slag te gaan. Het is aan ons om ze die kans te geven om te floreren!

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.

× Contact