Experience story van een trainee bij Successr

Wie ben je en wat is je achtergrond/ervaring?

Ik ben Maria, 27 jaar oud en ik kom uit Griekenland. Ik ben in 2017 naar Nederland verhuisd samen met mijn vriend die half Nederlands, half Grieks is. Ik heb psychologie gestudeerd. Ik hou ervan om de gedachten van mensen te begrijpen. Maar ik wilde geen therapeut worden. Ik was meer geïnteresseerd in positieve psychologie. Mijn master heb ik in Maastricht gedaan in Arbeids- en Organisatiepsychologie. Tijdens mijn scriptie heb ik een Recruitment & Employer Branding stage gelopen bij Nmbrs in Amsterdam. Zij houden zich bezig met alle facetten van het salarisproces, wat erg interessant was. Deze stage heeft echt mijn mindset bepaald over wat ik wilde worden.

 

Toen ik afstudeerde, had ik het heel moeilijk om een ​​baan te vinden. Ik sprak geen Nederlands en toen sloeg COVID toe. Ik voelde me een beetje verloren. In deze tijd kwam ik er echt achter wat ik wilde doen. Ik ben mijn eigen bedrijf begonnen in coaching. Maar via een contact kwam ik in contact met Successr. Hij had een geweldige kans voor mij en nu werk ik als fulltime talent sourcer voor Lightyear via Successr en zit ik in hun traineeship.

 

Kun je een grappig feitje over jezelf vertellen?

Ik hou van Latin dans sinds ik heel klein was. Ik heb er zelfs een lerarendiploma voor! Ook zou ik kunnen overleven met alleen koffie met melk en pasta als dat nodig was.

 

Wat maakt Succesr zo uniek?

Het bijzondere aan Successr is dat ik gelijk het gevoel kreeg dat ze niet alleen in mij geïnteresseerd waren als een aanwinst, maar juist in mij en mijn verhaal.

 

Ik wist nu ook echt voor wat voor soort bedrijf ik wilde werken: niet voor een bureau, niet sterk sales gedreven en bij een bedrijf dat mensen niet als nummers zou zien. Wat ik erg waardeer aan Successr is hun holistische perspectief: ze richten zich niet alleen op werving, maar op het volledige proces. Dit motiveert me echt en maakt het gemakkelijk om vanuit mijn doel te werken.

 

Daarnaast heeft Successr een informele, vriendelijke, ondersteunende en inclusieve mentaliteit. We hebben mensen met allerlei persoonlijkheden, maar we denken en communiceren allemaal hetzelfde. We geven echt om mensen: we willen echt dat ze hun droombaan vinden.

 

Wat vind je het leukste aan het traineeship?

Het is echt hands-on, je krijgt veel vrijheid en je doet heel veel ervaring op bij toffe klanten. Het beste woord dat ik zou gebruiken om het te beschrijven is: Empowerment.

 

Je begint meestal zonder ervaring. In dit traineeship word je gepusht om nieuwe dingen uit te proberen en je eigen manier van werken te ontwikkelen. Je krijgt veel vrijheid, maar Successr staat nog steeds voor je klaar. Je kunt je ding doen, maar ze vangen je op als je valt. We zien al deze ervaringen als kansen om van te leren.

 

Ik vind het ook geweldig dat je geïntegreerd bent in 2 verschillende bedrijven, en daardoor het beste van twee werelden krijgt. Aan de ene kant zit je bij Successr met gelijkgestemde en ervaren mensen waar je van kunt leren en aan de andere kant kun je het in de praktijk brengen bij je opdrachtgever.

 

Naast dat je veel kennis opdoet, is het ook nog eens hartstikke leuk! We werken echt als een team en er is geen concurrentie omdat we elkaar echt helpen. Daarom werken wij ook niet met targets of bonussen. Het gaat er gewoon om andere mensen te helpen en ons best voor hen te doen.

 

Kun je iets meer vertellen over de inhoud van het Traineeship?

Zeker wel! Ik ben fulltime begonnen bij Lightyear. Ik ben een keer per week op hun kantoor. Ik recruit voor 6 rollen, dus dit houdt me de hele week bezig. Ik ben hun enige sourcer, maar ik werk samen met enkele recruiters. In mijn eerste maand kreeg ik 2 trainingen van een ervaren sourcer. Dit waren een aantal goede tips en trucs die ik meteen in de praktijk kon brengen.

 

Een keer per week is er een team sourcing meeting: we praten over hoe het gaat, de verschillende soorten recruiters en metrics bijvoorbeeld. Ook is er een keer per week een Recruitment Team-bijeenkomst waarin we bredere onderwerpen bespreken.

 

Ik heb ook een maatje die me altijd met alles kan helpen. Ik had het geluk om gekoppeld te worden aan iemand die ook eerder bij mijn klant werkte, dus dat is erg handig. Ik voel me echter super gesteund door iedereen, iedereen is een soort van mijn maatje!

 

Wat is de grootste uitdaging waar je voor staat?

Zoals ik al zei, krijg je veel vrijheid: wat geweldig is maar ook uitdagend. Ik denk constant: hoe kan ik mijn tijd het beste investeren? Ik probeer er bewust mee om te gaan. Investeer het ook bewust in persoonlijke ontwikkeling zoals het lezen van een artikel of het doen van een training zodat ik zoveel mogelijk kan groeien.

 

Je moet ook vertrouwd raken met trail en error. Je begint meteen aan een project, dus je moet je handen vuil maken en het lef hebben om vragen te stellen. Het is hier belangrijk om de balans te vinden tussen uitgedaagd worden en gefrustreerd raken. Verwacht niet dat je het allemaal alleen kunt, maar vraag om hulp. Maak gebruik van het team dat je als back-up hebt! Verleg jezelf, maar zorg ook voor jezelf en je grenzen.

 

En tot slot, waarom zou je bij Successr moeten werken?

Successr heeft een empowerende omgeving. Je kunt gewoon gaan en doen! De cultuur is geweldig: het is inclusief, informeel, leuk en ondersteunend! Waar wacht je nog op?

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.

× Contact