Remote werken

Door Paula Bos

 

Al vanaf dat ik jong was, had ik de drang om de wereld te zien en te ontdekken. In een van de eerste video’s die ooit van mij gemaakt is ben ik 4 jaar oud, zit ik op mijn fiets met een rugzak en vertel ik mijn ouders dat ik naar Afrika ga.

 

Toen ik 19 werd, kreeg ik voor het eerst de kans om ver te reizen. Ik ging voor 3 maanden alleen naar Indonesië en Maleisië en ik werd toen nog meer verliefd op reizen. Ik wist meteen dat ik dit nog veel meer zou willen doen.

 

Maar toen was ik klaar met mijn studie. Ik was ambitieus en had mezelf ervan overtuigd dat ik carrière wilde maken als HR-consultant. Dus net als iedereen begon ik een traineeship in een bedrijf, van 9-5 en spendeerde ik het grootste deel van mijn tijd in een groot kantoor. Dit terwijl ik 90% van het jaar in Nederland woonde.

 

Daar is natuurlijk niets mis mee, maar er was iets in mij dat worstelde. Heel veel zelfs. Elke dag naar dezelfde plek gaan, bijna het hele jaar in hetzelfde land, met dezelfde mensen. Ik voelde me ongeïnspireerd en zelfs een beetje verloren. Een gevoel van vrijheid is ongelooflijk belangrijk voor mij, dus ik voelde mij als een driehoek die in een vierkante doos probeerde te passen.

 

Op social media zag ik bepaalde mensen mijn droom waarmaken: overal ter wereld werken, met flexibele tijden en productief zijn in een zinvolle baan. Maar op dat moment had ik het idee dat dit leven alleen voor een paar uitzonderingen weggelegd was.

 

Maar toen sloeg de COVID-19-crisis toe. Bedrijven over de hele wereld moesten hun werknemers naar huis sturen om virtueel te gaan werken. Ineens maakten we allemaal kennis met dit ‘op afstand werken’. Iets wat in eerste instantie onmogelijk leek.

 

Dit thuiswerken gaf me een beetje vrijheid terug, maar het was ook zwaar. In deze periode had ik veel tijd om na te denken en dit gevoel van weg willen gaan om te reizen leek nog sterker te worden nu we fysiek niet eens in staat waren om naar het buitenland te gaan.

 

Begin 2021 had ik een beslissing genomen. Ondanks dat COVID-19 nog steeds de wereld overnam, zou ik ook de wereld overnemen! Ik ging mijn hart volgen: ik zegde mijn baan en huis op. Liet mijn hele leven achter en ik begon een nieuw hoofdstuk in Portugal.

 

De eerste maanden zou ik gewoon van het leven gaan genieten en niet aan werk denken. Maar het idee was er al om op een gegeven moment een geweldige baan op afstand te vinden. Op dat moment was ik het punt allang voorbij dat ik mijn oude leven terug wilde, en wist ik dat in het buitenland wonen mijn pad was!

 

En toen uiteindelijk in augustus plaatste ik een LinkedIn-bericht voor een baan. Met nul verwachtingen: ik was nog in Portugal en wilde een parttimebaan. Wie zou mij willen?

 

Maar toen, kreeg ik een overweldigend aantal berichten.

 

Ik vroeg mij toen ook af: is de werkende wereld dan echt voor altijd verandert?

 

Een van die berichten was van Dorus. De oprichter van Successr. Successr viel me direct op omdat ze zo internationaal georiënteerd zijn. Zij waren er meteen helemaal oké mee dat ik vanaf het buitenland zou werken. Sterker nog: ze stimuleerden het en zagen het als iets unieks. Wat een verademing!

 

Successr omarmt thuiswerkers volledig, niet alleen vanwege de bekende voordelen die tijdens COVID-19 zichtbaar werden, zoals betere productiviteit, minder vergaderingen, minder woon-werkverkeer en minder afleiding, maar ook om inclusief en divers te zijn.

 

Mijn keuze was vrij snel gemaakt en zo ging aan de slag als hun Recruitment Marketeer. En nu ben ik dus degene die het droomleven leidt waar ik altijd naar opkeek! Wonen in Portugal, parttime werken aan de meest zinvolle baan die ik me ooit kan voorstellen in alle vrijheid die ik ooit wilde.

 

Successr’s visie

Als Successr hebben we torenhoge ambities en we willen dan ook alleen de beste mensen aan ons binden die met ons samenwerken aan die ambities. Door onze medewerkers de mogelijkheid te geven om op afstand te werken, wordt het zoekbereik naar geweldige collega’s vergroot en hebben we een internationaal team dat elkaar kan inspireren. Daarnaast kunnen we onze klanten ook beter helpen door ons bereik en onze zoektocht naar talent in diverse talentpools over de hele wereld te vergroten.

 

Het ondersteunt ook ons ​​doel om een ​​duurzame impact te maken en te streven naar het beste. Niet alleen voor de bedrijven waar we voor werken, maar ook voor onze mensen. We erkennen dat het leven om meer gaat dan alleen werk, dus we willen onze medewerkers ook ondersteunen bij hun andere levensdoelen en ambities. We denken dat we hier een win-winsituatie hebben bereikt: onze medewerkers halen het beste uit hun werk en hun leven.

 

Dus ja, we geloven dat deze trend niet meer weg te denken is. In de toekomst zal er gefocust moeten worden het open te staan ​​voor nieuwe manieren van werken om zo het beste talent aan te trekken. Dit betekent: vanuit overal in de wereld, met de juiste efficiëntie, de juiste doelen voor ogen en een onmiskenbare motivatie om de beste te zijn!

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.

× Contact