Bioenergy Nederland Business Case

Interview met Iliana en Susanne

 

Wat voor soort bedrijf is Bioenergy Europe?

Bioenergy Nederland is een organisatie die biomassa-afval omzet in groene moleculen waarmee producten als warmte, elektriciteit, bio-waterstof, bio-methaan, bio-methanol en zelfs vliegtuigbrandstof kunnen worden gemaakt. Bio-energie verwijst naar alle soorten energie die afkomstig zijn van de omzetting van natuurlijke, biologische bronnen (ook wel biomassa genoemd) die op hernieuwbare basis beschikbaar zijn.

 

Simpel gezegd, ze nemen houtafval (bijvoorbeeld van pallets) dat ze omzetten in een gas bestaande uit groene moleculen, terwijl ze tegelijkertijd koolstof vastleggen.

 

Ze zijn een super innovatieve en groene organisatie, met een vestiging in Amsterdam. Het bijzondere is dat het proces ‘koolstofnegatief’ is. Dit betekent dat je aan het einde van het proces minder koolstof overhoudt dan voorheen. Hun doel is het duurzaam produceren van groene moleculen, zodat fossiele brandstoffen vervangen kunnen worden voor verschillende industrieën en transport.

 

Het is een kleine, maar super internationale organisatie. Hun cultuur kenmerkt zich door een hands-on mentaliteit en een focus op toekomstige groei.

 

Hoe kwam de samenwerking met Successr tot stand en hoe hebben wij geholpen?

Het eerste verzoek dat ze voor Successr hadden, was het vinden van operators die in de fabriek konden werken. Ze zochten mensen met een passie voor duurzame energie.

 

We zijn begonnen met wat marktonderzoek en we kwamen erachter dat er masteropleidingen waren die zich hierin specialiseerden, zoals bijvoorbeeld “renewable energies, green energy en biomass conversion”. We hebben ongeveer 10 verschillende universiteiten in Europa gevonden. Onder hen universiteiten in Nederland, Denemarken, Griekenland, Italië en Hongarije. Het is een kleine groep mensen, dus het was vrij gemakkelijk ze te vinden en we hebben ze benadert via hun netwerken.

 

Waar hebben wij het verschil gemaakt?

We hebben vooral geholpen om het werkgeversmerk voor Bioenergy op te bouwen door hun merk in de markt te verspreiden.

 

Iliana vertegenwoordigde Bioenergy en mensen herkenden dit en benaderden haar zo direct. Er waren veel kenmerken van Bioenergy die voor potentiële kandidaten die aantrekkelijk waren, zoals de missie, visie en ontwikkelingsplannen van het bedrijf.

 

Het merk moest vooral worden verspreid, en dat is precies wat we tijdens deze samenwerking hebben gedaan. Het bedrijf had zoveel potentie. Mensen vonden dit inspirerend en dit hielp enorm bij het aantrekken van het juiste talent. Dit is typerend voor de manier waarop we bij Successr werken: we proberen echt diepgaand inzicht te krijgen in het bedrijf en de cultuur.

 

Ook probeerden we verder te gaan dan het oorspronkelijke verzoek dat we hadden en probeerden we erachter te komen hoe we echt het verschil konden maken. Het was duidelijk dat hoogopgeleide mensen met een bepaalde achtergrond en interesse in duurzaamheid en groene energie de juiste troef zouden zijn om het bedrijf naar een hoger niveau te brengen. Dus toen gingen we op zoek naar die mensen.

 

Wat was het meest uitdagende deel van deze samenwerking?

Bioenergy Nederland is een startup waarin mensen erg druk zijn met het opbouwen van het bedrijf. Wat heel begrijpelijk is: mensen betrokken houden door middel van stakeholder management was daarom wel van groot belang. Ook de gesprekken met de kandidaten kort en bondig houden was een van de grootste uitdagingen.

 

Waarom zijn Bioenergy en Successr zo’n goede match?

De missie van Bioenergy omvat de groei van groene energie en het veranderen van de wereld. Een sterke purpose en een bijdrage aan de samenleving zijn ook belangrijke waarden voor Successr. Dus de match was er al vanaf het begin!

 

Het was ook geweldig dat we ons in zo’n vroeg stadium van hun bedrijf bij hen konden aansluiten, zodat we er nu en in de toekomst significante impact kunnen maken.

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.

× Contact