Waarom Talent Sourcing essentieel is en geen ‘nice-to-have’

 

Talent Sourcing.

 

Een relatief nieuw concept in de wereld van Talent Acquisition.

 

En mocht je er nog niet over gehoord hebben; het is te vergelijken met het creëren van leads in sales. Het opzetten van talent pipelines: dat is wat Talent Sourcers doen.

 

Maar is dat niet wat een recruiter doet?

 

Nee!

 

Er zijn een paar belangrijke verschillen:

  • Sourcers zoeken op een proactieve manier naar passend actief én passief talent. Recruitment daarentegen focust zich op het reviewen en pre-screenen van kandidaten, dus heeft een veel meer reactieve focus.
  • Talent Sourcers trekken talent aan en houden het contact met ze. In vergelijking: recruiters begeleiden kandidaten door het gehele recruitment proces (van het screenen tot het faciliteren van het aannemen).

 

Oftewel: de rol van een recruiter begint, daar waar die van een sourcer ophoudt.

 

Het is dan ook niet verrassend dat sourcers andere skills hebben dan recruiters. Sourcing is echt een specialisatie geworden binnen het vakgebied Talent Acquisition, en bij Successr hebben wij deze specialisatie volop ontwikkelt.

 

Dus wat is er zo speciaal aan onze aanpak?

 

Wij bouwen talent pipelines

Onze sourcers zijn echt ‘hunters’, zoals we ze graag noemen. Zij weten precies waar en hoe ze moeten zoeken voor het juiste talent. Ze gebruiken hierbij verschillende innovatieve technieken, zoals data mining en data-analyse.

We verzamelen niet zomaar potentiële kandidaten en leveren die op een presenteerplaatje. We willen de bedrijven waarvoor we werken echt leren kennen: van binnen en buiten. Dit betekent dat we meedenken in de gehele talent strategie en het niet blijft bij slechts die ene vacature die gevuld moet worden. Sustainability is een erg belangrijke term voor ons, vooral als het aankomt op partnerships en relaties die wij hebben, en natuurlijk in het behouden van talent.

 

Wij zijn market research specialisten

Onze Talent Sourcers zijn echte arbeidsmarkt specialisten. Ze kennen de markt door en door en kunnen door hun diepgaande onderzoek een gedetailleerd plaatje schetsen van specifieke delen van de arbeidsmarkt. Door het leveren van markt inzichten, krijg je als bedrijf een beter beeld van wat er gebeurt in de markt, wat realistisch is en wat ook vooral niet. Dit zorgt ervoor dat bedrijven de juiste keuzes kunnen maken en zo effectief mogelijk kunnen zijn als het gaat om het vinden van de juiste kandidaat!

 

Onze aanpak is persoonlijk en mensgericht

Wij geloven dat personalisatie een van de belangrijkste dingen is bij het creeren van een positieve candidate experience. Elke contactmoment die een organisatie heeft met een kandidaat is van belang: van het allereerste contact tot het tekenen van het contract. Daarom staat een persoonlijke aanpak in de communicatie met kandidaten bij ons hoog in het vaandel en gebruiken we creatieve manieren om dit tot leven te brengen.

 

Wij gebruiken onze collectieve kennis zo goed mogelijk

We plaatsen niet zomaar 1 van onze sourcers bij een bedrijf, en daar houdt het mee op. Er zit namelijk een volledig internationaal en ambitieus team achter het vinden van de juiste kandidaat! Wij hebben alle kennis in huis. Onze sourcers én recruiters werken nauw samen om al onze specialistische kennis op de best mogelijke manier in te zetten.

 

Wij bouwen op jouw Employer Brand

Onze sourcers zullen werken onder jouw merkidentiteit. Des te meer onze sourcers mensen benaderen, des te makkelijk wordt het om talent aan te trekken als organisatie. Als meer mensen bekend raken met jouw merk, zal dit je voordelen opleveren die veel verder gaan dan het vinden van de juiste kandidaten. Je zal betrouwbaarder overkomen, er zal over je gepraat worden, je reputatie verbetert en uiteindelijk zal je mensen bereiken die je anders nooit had bereikt!

 

Dus als jij talent serieus neemt…

Dan beschouw je Talent sourcing niet als een ‘nice to have’, maar als een essentieel onderdeel van je Talent Acquisition strategie, zodat je voorbereid bent op de toekomst!

 

Grote kans dat je teleurgesteld raakt als je verwacht de juiste persoon aan te nemen door slechts een vacature te plaatsen. Iemand aannemen kan dan maanden in beslag nemen.

 

Door het op tijd sourcen van gekwalificeerde kandidaten ga je je open posities sneller vullen en vergroot je de kans op een langdurige, diverse en kwalitatief hoge fit. Dit gaat je niet alleen tijd, geld en stress besparen, maar zal je op de lange termijn ook een sterker Employer Brand opleveren.

 

Waar wacht je nog op?

Neem snel contact op met ons Sourcing Team! Je kunt onze Recruitment Consultant Sigal bereiken op Sigal.Shepher@successr.nl

 

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.

× Contact