Van talent acquisition naar talent management ― klantcase

Directie en management zoeken constant naar de balans tussen het managen van het heden en het designen van de toekomst. Talent management moet daarop aansluiten. Talent management is een term die menig professional af kan schrikken. Het wordt vaak als iets heel groots gezien, terwijl je met kleine acties goed kunt bouwen aan talent management. Denk bijvoorbeeld aan transparantie over loopbaanmogelijkheden, het goede gesprek tussen manager en medewerker en mentoring. In deze blog delen we een recente Talent Management klantcase van één van onze klanten. Een samenwerking die startte met een moeilijk invulbare vacature en uitmondde in een Talent management traject. Lees hoe wij de stap maakten van transactie naar transformatie en van talent acquisition naar talent management.

Van transactie naar transformatie

De samenwerking bij deze klant start met een vacature voor een aluminium lasser. Een recruitment vraagstuk lijkt op het eerste oog een simpele transactie. Successr gelooft daarentegen dat elke vacature een nieuwe kans is om de bedrijfsdoelen te realiseren. Wij vragen daarom ook niet wie je zoekt, maar wat je wilt bereiken en waar het bedrijf naartoe wil groeien. Wij geloven in een wervingsstrategie met een visie. Na wat research blijkt dat het invullen van een vacature niet de beste manier is om deze situatie aan te vliegen. We kijken naar het bedrijf, de cultuur, de medewerker, de strategie, de business-context én de connectie naar de toekomst. Ook bij onze klant is er geen behoefte aan een transactie, maar behoefte aan een heuse transformatie! Wij werven geen nieuwe aluminium lasser, wij werven een manager die deze competentie in house gaat opzetten.

Van talent acquisition naar talent management

De bovenstaande situatie is niet uniek. Talent management is onlosmakelijk verbonden met talent acquisition en werkt alleen als het aansluit op de bedrijfsstrategie. Wat je extern belooft, moet je intern waar kunnen maken. Werken aan jouw organisatie begint bij de belangrijkste waarde: de mensen en talenten die er werkzaam zijn. Het talent uit het verleden is niet altijd het talent van de toekomst. Wil je de juiste nieuwe mensen aantrekken? Start dan bij talent management. Wat is de definitie van talent in jouw organisatie en welke talenten heb je nodig om je strategie te realiseren? Welke mensen werken er op dit moment? Als je deze twee uitkomsten tegen elkaar aanhoudt, waar sta je dan?

  1. Identificeren van talent. Het creëren van een succesprofiel in jouw organisatie: wanneer is er groeipotentieel en wanneer niet?
  2. IJken van talent. Door middel van het 9 box grid-model evalueren we de medewerkers van de organisatie op de dimensies performance en potential.
  3. In kaart brengen van requirements per positie. Samen onderzoeken: Wat zijn de sleutelposities om de strategie te kunnen uitvoeren? Wat heeft iemand nodig om succesvol te zijn in deze posities?
  4. Successieplan maken. Het samenbrengen van stap 2 en 3 per positie. Onderzoeken welke medewerkers er matchen met de requirements en de 9 box grid. Welke gap is er nog en wat is er nodig om deze te overbruggen.

Train de trainer

Een mooi plan maken kan iedereen. De crux zit hem in het vervolg van dat plan: met mensen in gesprek gaan, onderzoeken welke kennis, vaardigheden en/of ervaring ze nog missen en hoe je hen begeleidt naar de volgende stap. De komende maanden ondersteunen we deze klant met thema’s als goed werkgeverschap, employee experience en het vullen van de toekomstige talentpool. Successr gelooft in het zelflerend vermogen van een organisatie. Samen zorgen we ervoor dat de klant het juiste talent opleidt om hun organisatiestrategie te verwezenlijken. Door te werken met het train de trainer principe, zorgt Successr ervoor dat organisaties niet afhankelijk worden, maar het helemaal zelf kunnen. Wil jij meer lezen over onze visie op talent? Klik dan hier!

 

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.

× Contact