Dorus
Swinkels

 

foto 1 mobiel

Over Dorus

Managing Director

Al sinds 2004 weet Dorus het juiste talent binnen te halen. Of het nu op grote schaal, internationaal, of om executive search gaat, hij doet het met hard werk, innovatie en visie. Zijn Global Head of Talent positie is vaarwel gezegd voor Successr. Want boven HR expert met business development skills is Dorus vooral een ondernemer. In het MKB voelt hij zich het meest thuis. Waar hij op persoonlijk niveau kan schakelen om ondernemingen succesvoller te maken.

Ervaring

Nadat ik in 2004 mijn eerste stappen in het HR werkveld had gezet, werd ik al snel aangetrokken tot de commerciële arbeidsbemiddeling. Bij Michael Page heb ik de technische en logistieke divisies opgebouwd en het executive search vak geleerd. Mijn wereld werd groter toen ik als jonge manager begon bij een consultancy bedrijf, gespecialiseerd in de begeleiding van expats. Daar heb ik het ondernemerschap van dichtbij ervaren en geleerd hoe op internationaal gebied de hazen lopen.

 

Vanuit mijn specialisatie, om (internationaal) technisch talent te werven, zette ik mijn kennis en ervaring in als interim recruitment consultant. Vanuit het zelfstandig ondernemerschap heb ik diverse industriële organisaties, met vaak een grote behoefte aan technisch talent, vooruitgeholpen. Hierin gaf ik ondersteuning bij het implementeren en uitvoeren van succesvolle wervingsstrategieën, de werkgeversmerk positionering en de invulling van sleutelposities.

 

Een van deze klanten was Inalfa Roof Systems. In 2011 stapte ik als interim recruiter in met de uitdaging om de engineering capaciteit te verdubbelen. Uiteindelijk ben ik in een sneltreinvaart doorgegroeid naar een positie als Global Head of Talent, eindverantwoordelijke voor de gehele instroom en doorontwikkeling van het wereldwijde personeelsbestand. In deze functie heb ik internationale (management) teams opgebouwd en aangestuurd én interne HR-processen, voor het vinden en (ver)binden van talent, succesvol verankerd. Het doel was een verdubbeling van het personeelsbestand, maar het is een verviervoudiging geworden.

 

Kortom, ik heb alle facetten van het vak mogen zien en ervaren. Van grootschalige wervingscampagnes tot de invulling van internationale directieposities. Deze kennis en ervaring zet ik nu met veel passie in om ondernemers in het MKB-segment te helpen aan de juiste opvolger én kandidaten een nieuwe uitdaging te bieden.

× Stel ons je vraag