“Wat mij betreft staat Successr nog maar aan het begin om de wereld te veroveren!” .

Chrissy Broeders is Managing Partner en Operationeel Directeur bij Successr. Vandaag maken we kennis met haar en daarmee leren we ook Successr beter kennen.

Hi Chrissy, kun je ons iets meer vertellen over jouw achtergrond? .

“Zeker! Mijn reis begon op de universiteit, waar ik internationale bedrijfscommunicatie en organisatie- en personeelspsychologie studeerde. Door deze afstudeerrichting raakte ik al snel geïnteresseerd in het HR-vakgebied. Na mijn studie begon ik met recruitment in de detacheringsbranche, waar ik veel leerde over de commercie en arbeidsbemiddeling.

Dit proces was vrij transactioneel: je vult een vacature in, laat het los en gaat door naar de volgende opdracht. Ik miste het opbouwen van een band met kandidaten en klanten en het kunnen en mogen bespreken van elementen die werving, selectie en retentie beïnvloeden. Ik begon me steeds vaker af te vragen of ik wel echt de problemen van bedrijven oploste. Ik zag dat het invullen van een enkele vacature vaak niet voldoende was om bedrijven echt te helpen.

Dit leidde ertoe dat ik de overstap maakte naar corporate recruitment. Ik ontdekte dat dit echt een ander werkveld is en ik leerde er met vallen en opstaan over, jong en ambitieus als ik was. Ik heb hier ontzettend veel van geleerd. Mijn focus verschoof van een reactieve naar een strategische benadering, en ik leerde over aspecten zoals bijvoorbeeld ATS, employer branding, salaris- en functiesystemen, referralbeleid, talent pooling, campus recruitment en social media strategieën.

Daarna kwam ik terecht in RPO (Recruitment Process Outsourcing), waar ik ervaring opdeed met wereldwijde RPO-programma’s in grote multinationals; ik was betrokken bij de implementatie, executie en retransitie daarvan. Ik leerde daarmee ook over de verschillen tussen grote internationale corporates met gevestigde systemen, processen en organisatiepolitiek en kleine startups waar nog helemaal niets ingericht is. Daar deed ik o.a. ervaring op in leiderschap, projectmanagement en business intelligence.

Ik had altijd al de wens om te ondernemen en dat werd mijn volgende stap, ik ging freelancen als Recruitment Business Partner en zette daarnaast een onderneming op waarin ik een online competentietest heb ontwikkeld."

Hoe heb je tijdens je carrière Dorus Swinkels ontmoet? .

“De recruitmentwereld is klein, als senior Recruitment Professional kom je vaak dezelfde namen tegen. Zo was ik die van Dorus al een aantal keren tegengekomen en toen ik als freelancer werkte, heeft Dorus me aangenomen voor een opdracht in zijn Europese recruitment team. Ik merkte meteen dat we gelijkgestemd waren en een goede klik hadden. We deelden de visie dat Talent Management en Talent Acquisition onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Toch hadden we tot dan toe nog nooit eerder samengewerkt.”

Hoe heeft dit geleid tot een samenwerking en uiteindelijk tot het samen leiden van Successr? .

“Niet lang nadat mijn opdracht eindigde bij Dorus zijn toenmalige werkgever, besloot hij ook het ondernemerschap aan te gaan en nodigde me een paar keer uit om te praten over Successr en zijn plannen. In het begin voelde ik het concept nog niet helemaal goed aan. Ik merkte dat hij nog op zoek was naar de juiste propositie. Hij had een visie en wilde graag bouwen aan Successr, maar hij werd opgeslokt door een interimopdracht die zich meteen bij de start van Successr aandiende en weinig ruimte liet voor ontwikkeling van de organisatie en propositie.

Uiteindelijk had hij een freelance opdracht geworven voor Successr die me erg aansprak. Hij vroeg me of ik die opdracht niet ad interim voor hem wilde oppakken. Zo leerden we elkaar beter kennen tijdens het werk en begon een heldere propositie uit te kristalliseren die ik wél voelde. Dit proces verliep heel natuurlijk. Daarna begonnen we samen het team uit te breiden, waarbij Maaike van den Heuvel - Heesbeen en Juliëtte van Kraaij zich als eersten bij ons aansloten. In 2023 werd ik officieel partner van Successr.”

Waarom konden jullie zo goed samenwerken? .

“We komen allebei uit het vakgebied en zijn daar erg gepassioneerd over. Wij delen dezelfde visie over hoe het vakgebied eruit zou moeten zien. Dit betekent niet dat we erg op elkaar lijken. Integendeel, we vullen elkaar juist goed aan. Dorus is een visionair, hij denkt altijd vijf stappen vooruit en groot, terwijl ik juist goed ben in het vertalen van strategie naar praktische toepasbaarheid en risico’s kan inschatten. Dit werkt erg goed samen. Ik geef graag structuur aan zaken en zorg ervoor dat het team mee kan in onze visie.

We zijn het lang niet altijd met elkaar eens, maar daardoor houden we elkaar ook goed in balans. Met alleen één van ons beiden zou Successr niet zo succesvol zijn als het nu is."

We zijn nu een aantal jaar verder. Hoe zou jij de groei omschrijven die je hebt bijgedragen aan Successr? .

“Samen hebben we de eerste bouwstenen gelegd, waaronder het opzetten van de interne organisatie en het leggen van het fundament voor de kwaliteit van onze projecten. Ik heb een aantal van de eerste klanten hands-on met het team opgepakt en pilots geconverteerd naar langdurige partnerships.

Al snel ontdekten we dat we extra capaciteit nodig hadden. Wij geloven sterk in de splitsing tussen Talent Sourcing en Recruitment. In projecten waar de druk hoog is en snel opgeschaald moet worden, zijn Talent Sourcers essentieel, want recruiters hebben hier dan vaak geen tijd voor, of zijn simpelweg beter in het managen van recruitment processen. Recruiters en Talent Sourcers hebben namelijk een totaal verschillende skillset. Het was moeilijk om goede mensen te vinden.

Daarom heb ik me gericht op het opzetten van ons Talent Acquisition Traineeship, het werven, opleiden en faciliteren van onze consultants. We selecteren mensen op basis van potentie en passie en leiden ze zelf op. Aanvankelijk was het de bedoeling dat alle deelnemers langzaam zouden doorgroeien tot recruiters, maar we hebben ontdekt dat het doorontwikkelen van Senior Talent Sourcers ook veel waarde heeft en soms beter past. Daarom hebben we nu twee opleidingsrichtingen ontwikkeld, zodat onze trainees gericht kunnen worden opgeleid. Datzelfde doen we op dit moment voor Talent Management.

Ook hebben we de werkprocessen en -instructies snel en tot in detail gedefinieerd, waardoor mensen soepel en efficiënt ge-onboard en getraind konden worden. Daardoor hebben we in korte tijd een snelle groei kunnen realiseren. Dit gebeurde voornamelijk ten tijde van Covid, waardoor we een cultuur moesten creëren met een nieuw, remote team. Dat was een uitdaging, maar is bijzonder goed gelukt. Het team is hecht, ontzettend goed op elkaar ingespeeld en bouwt actief mee aan de organisatie.

Inmiddels hebben we een volgend volwassenheidsniveau bereikt waarbij we veel nadenken over de strategie en positionering: verder professionaliseren, een sterk fundament leggen voor de volgende groeispurt en het vermarkten van een toekomstbestendige dienstverlening.”

Wat is jouw visie op de toekomst van Successr? .

“Wat mij betreft staan we nog maar aan het begin van onze reis! Ik denk graag na over waar de markt naartoe gaat en waar onze toegevoegde waarde ligt. Er gebeurt van alles op dit moment: geopolitieke veranderingen, arbeidstekorten, de opkomst van nieuwe technologie, enzovoort. Wat betekent dit voor het traditionele HR-systeem en vacatures?

Ik denk dat de waarde verschuift naar de menselijke factor. Niet alles wat we doen is te automatiseren. Dit is een belangrijk vraagstuk: wat is die menselijke factor dan precies en hoe gaat die verschuiving eruitzien in de praktijk, welke consequenties zijn er om rekening mee te houden en hoe moeten bedrijven zich daarop aanpassen? Wij willen organisaties helpen om deze verandering te omarmen. Daarom denken we nu intensief na over hoe de volgende generatie HR-professionals eruit moet zien. Welke type professionals horen hierbij? Hoe ziet de skill set eruit om succesvol te kunnen zijn? Hoe kunnen wij die competenties ontwikkelen en beheersen om onze klanten beter te kunnen helpen? Interessante onderwerpen, waarover we veel praten in denktanks en ons partnernetwerk.

Onze Talent Management Consultant Dennis Spier en ik zijn actief bezig om deze visie voor ‘the next gen HR’ vorm te geven, zodat we concrete resultaten kunnen boeken en de volgende generatie het beste kunnen opleiden. Wil je weten wat we tot nu toe hebben ontdekt? Beluister dan eens onze podcast, waarin Dennis daarover praat met onze CEO Dorus Swinkels en collega Juliëtte van Kraaij.”

Kan jouw organisatie wel een HR impuls gebruiken? Neem dan contact op met mij via chrissy.broeders@successr.nl

Contact