Duik in de Success(r) Story van Guido!

Het begin van mijn verhaal

Tijdens mijn studie sportmanagement was ik vooral heel enthousiast over de mentale kant van presteren. Ik heb me veel verdiept in de mentale vaardigheden die horen bij presteren, zowel de neurologische, psychologische als communicatieve kant ervan. Ik begon me steeds meer te interesseren voor de vraag: Hoe creëer je een omgeving waarin je succesvol en gelukkig kan zijn?

 

Zo ben ik dan ook de recruitmentwereld ingerold.

 

Dit begon allemaal in de detachering waar ik begon met bemiddeling van talent. Ik heb na een overname in de opvolgende 3 jaar het recruitment vak goed in de vingers gekregen met dank aan een geweldige leermeester.

 

Ik vind het heel interessant om te zien wat mensen belangrijk vinden en wat er speelt bij een bepaalde doelgroep, in een branche of sector. Ik ben dan ook een veelvraat. Ik heb een enorme behoefte aan veel context en ik duik er het liefste helemaal in.

 

Na deze drie jaar ben ik gaan werken bij een agency. Hier kreeg ik de kans om samen met de directeur het bedrijf verder op te bouwen. Hier deed ik dan ook mijn eerste leidinggevende ervaring op.

 

Terug naar het vak

Toch verloor ik hier het echte recruitment vak een beetje uit het oog, en begon ik de inhoud te missen. Ik was veel meer bezig met het bedrijfskundige in plaats van met de inhoud van recruitment waar ik mijn hart zo aan had verloren.

 

Daarom maakte ik de overstap naar een echte recruitment specialist. Ik was nog niet zo bekend met de sector, maar zag dit juist als een uitdaging.

 

Ik stuitte op een klant met een vastgelopen situatie. Wat je vaak ziet is dat het interne recruitmentteam te veel verstrikt is in de dagelijkse hectiek. Als consultant binnen het bedrijf, slaagde ik erin voor vooruitgang te zorgen. Externen kunnen op een andere manier invloed uitoefenen!

 

Om het goed te doen als consultant is het belangrijk om de ladder op en af te lopen. Wat ik hiermee bedoel is dat je moet kunnen schakelen van het hoogste niveau strategie, tot tactiek en terug naar de operatie. Een goede strategie komt juist tot leven in de operatie en daarom is die schakeling essentieel. Ik vind het dan ook heel interessant om na te denken over die afstemming!

 

Mijn kracht en energiegevers

Ik heb veel variatie, afwisseling en nieuwe ideeën nodig in mijn werk. Daar krijg ik energie van. ‘Fire starten’ is dan ook iets waar ik echt op aan ga.

 

Ik ben iemand die gemakkelijk vertrouwen krijgt en vanuit betrokkenheid en ambitie trek ik snel veel werk aan. Dit creëert gigantisch veel kansen, maar ik moet erop letten dat ik mijn bordje niet te vol leg. Ik noemde net al dat ik echt een veelvraat ben, en dat kan soms ook té veel zijn.

 

Gedeelde visie

Vorig jaar was ik opnieuw op zoek naar een organisatie die mijn visie op recruitment deelde. Als dit niet het geval is, wordt samenwerken voor mij lastig op de lange termijn. Toen ik Dorus en Chrissy sprak dacht ik meteen: jullie snappen het!

 

Ik herkende mezelf in de liefde voor het vak en hun visie op talent. De integrale, holistische en multidisciplinaire visie op talent past heel goed bij mij. Successr helpt organisaties écht om beter en duurzamer talent te verkrijgen. Die expertise wordt dan ook constant ontwikkelt en verbetert.

 

Niet alleen de visie paste bij mij, maar ik voel mij ook comfortabel in een internationaal team. Successr zit in een fase waarin er nog veel gebouwd en ontwikkeld kan worden. Dat heb ik nodig: anders raak ik verveeld.

 

Mijn trots

Ik dans graag op de vulkaan! Hiermee bedoel ik dat ik wel hou van een omgeving waar het spannend is en er veel verandert. Het meest trots ben ik dan ook als het lukt om de organisatie en het team gemotiveerd, samen en op koers te houden. Om zelfs als alles in brand staat, de goede dingen te blijven doen.

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.

× Contact