Een blik achter de schermen met een van onze interim HR professionals: Arjan!

Kun je ons vertellen over je professionele achtergrond en hoe je bent begonnen in het HR-veld?

Mijn professionele reis begon niet als een typische ‘studiebol’. Mijn passie lag in het buitenleven, en dat bracht me naar een carrière bij defensie. Daar heb ik met toewijding gewerkt, tot een blessure me dwong tot een periode van reflectie. Het besef van onze menselijke kwetsbaarheid deed me nadenken over mijn toekomst. Het was tijd voor verandering en ik koos voor een bacheloropleiding in HR. Later behaalde ik mijn Master Human and Organisational Behavior.

 

Ik zie sterke parallellen tussen mijn militaire ervaring en het HR-vakgebied. Net zoals bij militaire trainingen en operaties vereist bedrijfsvoering een strategische aanpak, waarbij voortdurend anticiperen op veranderingen en het overwinnen van obstakels essentieel zijn om doelen te bereiken. Het draait allemaal om visie, missie en het mobiliseren van een team om samen succes te behalen. Het dynamische karakter van HR in organisaties met een missie, waarin marktomstandigheden en menselijke interacties voortdurend veranderen, spreekt me enorm aan.

 

Met meer dan twee decennia ervaring in het vak, ben ik mijn loopbaan gestart als intercedent. Van daaruit heb ik mijn weg gevonden naar (inhouse) recruitment, waar ik verantwoordelijk was voor het beheren van een pool van uitzendkrachten in een dynamische werkomgeving. Geleidelijk aan evolueerde mijn rol naar meer algemeen HR-management binnen organisaties. Ik heb vrijwel elke denkbare generieke functie binnen HR bekleed, variërend van HR-officer tot senior HR Business Partner, manager en director in verschillende sectoren en type organisaties. Daarnaast heb ik veel verbeter- en veranderprogramma’s en projecten begeleid en veel internationale ervaring opgedaan.

 

Wat drijft jou in je werk?

Ik wil organisaties helpen om op het juiste moment, de juiste stappen te zetten om hun HR-doelen te bereiken. Ik ben gepassioneerd over het creëren van teams en mensen die zelfstandig extra waarde creëren binnen de gestelde doelstellingen. Als het niet soepel verloopt ondersteun ik actief. Ik geloof sterk in de kracht van begeleiding en coaching.

 

Ik focus op het creëren van een goede flow en het samenbrengen van alle aspecten, met een afgestemd plan en heldere rapportages die laten zien wat er gebeurt en wanneer. Ik merk dat dit in grote complexe veranderprogramma’s houvast geeft en mensen helpt om te presteren en zich te ontwikkelen. Door middel van uitgebreide planning en het maken van weloverwogen keuzes houd ik de controle. Altijd met aandacht voor de kansen en consequenties van beslissingen.

 

Hoe zou je jouw impact als interimmer beschrijven?

Als interim-manager breng ik een andere dynamiek met me mee, een ander soort impact. Toch voel ik me verbonden met het bedrijf en draag ik de verantwoordelijkheid om de waarde ervan te vergroten. Als interim-manager is het essentieel om snel de dynamiek van de besluitvorming te doorgronden en te begrijpen welke taal het bedrijf spreekt. Ik ben heel gefocust op het begrijpen van welke dynamiek dominant is en wat stakeholders motiveert. Mijn streven is altijd om het allerbeste naar boven te halen. Ik geef het bedrijf de vrijheid om te kiezen uit verschillende opties. Ik schets daar waar mogelijk graag meerdere scenario’s en onderzoek welk scenario het beste past bij de cultuur en context van het bedrijf.

 

Hoe zie je jouw toekomst in HR voor je?

Een rol als verandermanager, HR-programma manager of een generieke HR (management) functie in een organisatie waarin veel moet gebeuren spreekt mij enorm aan. Dit is ook de reden waarom ik ben gaan interimmen. In mijn laatste vaste banen werd ik mij meer en meer bewust dat mijn profiel goed aansluit bij dergelijke rollen. Het organiseren van doelen met mensen zit diep in mijn DNA. Ik ben gewend om met diverse persoonlijkheden te werken en zie uitdagingen als kansen. Mijn doel is om mensen optimaal te laten presteren en ontwikkelen binnen bestaande en nieuwe kaders. Kortom, ik zie veel groeimogelijkheden voor mij in HR.

Hoe heeft Successr jou geholpen in je carrière en wat onderscheidt ze volgens jou?

Mijn kennismaking met Successr verliep via een connectie en bleek direct een schot in de roos te zijn. Wat mij vooral aanspreekt is de efficiënte communicatie. Ik kan in principe dagelijks appen als dat nodig is, wat de samenwerking zeer soepel maakt. Daarnaast heb ik via Successr waardevolle contacten opgebouwd. CEO Dorus heeft me tijdens het proces bijgestaan en het contact warm gehouden.

 

Wat Successr echt onderscheidt, is hun vermogen om snel te begrijpen wat een kandidaat uniek maakt en hoe deze het beste past binnen een opdracht. De karaktereigenschappen worden snel geïnterpreteerd en begrepen, waardoor de juiste match gevonden kan worden. Nu ik voor mijn volgende opdracht sta, kijk ik er naar uit om weer met Successr samen te werken!

 

Wil jij ook net als Arjan de meest uitdagende rollen in het HR vak bekleden en onderdeel worden van het succes van Successr? Dat kan! Solliciteren als HR freelancer doe je hier!

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.

× Contact