Zo komt onze Successr visie tot leven bij Yanmar

Het vraagstuk

YANMAR streeft ‘Towards the next 100 years’ waarin ze een shift willen maken naar duurzame energie bronnen. Daarnaast wil YANMAR zich verder in Europa te vestigen als wereldspeler. Een van YANMAR’s grootste uitdagingen in de huidige arbeidsmarkt is het vervullen van technische en management posities. YANMAR heeft ‘Hanasaka’ geïntroduceerd: een principe dat erom draait een cultuur te creëren die mensen centraal zet en laat groeien.

 

Er lag een sterke behoefte om Talent Acquisition en Talent Management duurzaam te professionaliseren om zo het juiste talent aan te trekken, te ontwikkelen, en te behouden.

 

De Successr oplossing

Successr is dan ook ingeschakeld om Yanmar’s Talent Acquisition en Talent Management te professionaliseren en te versterken. Belangrijke projecten hierbinnen zijn het moderniseren van het recruitment proces, versterken van het Employer Brand, ontwikkelen van medewerkers en leiders door middel van de YANMAR Leadership academy en de focus op een meer diverse en inclusieve organisatie.

 

Binnen dit project komt onze holistische Successr visie tot leven, waarbij we advies opvolgen met implementatie.

 

Om de beschreven doelen te behalen is een multidisciplinair HR projectteam samengesteld, bestaande uit onze Talent Consultant Wessel, onze Talent Acquisition Specialist Ralph en onze Talent Management Specialist Fleur. Deze werken intensief samen met de HR Directeur van Yanmar EMEA.

 

 

Zo zorgen wij voor resultaat

Er is begonnen met een onderzoek om te achterhalen wat echt het vraagstuk is binnen Talent Acquisition en Talent Management in EMEA. Hieruit kwam een duidelijke behoefte aan verbetering op de verschillende gebieden. Op basis van deze informatie is een roadmap opgesteld met initiatieven die het fundament gaan leggen voor een TA en TM . Deze initiatieven zijn we nu aan het implementeren.

 

In het regio hoofdkantoor zijn we inmiddels een vertrouwd gezicht en sparringpartner geworden. Dit hebben we bereikt door echt de organisatie in te stappen en daad bij het woord te voegen.

 

Door de expertise die we zowel op Talent Acquisition als Talent Management gebied inbrengen, hebben we veel deuren geopend en al mooie resultaten kunnen realiseren.

 

Aan de Talent Acquisition kant zijn al vele lastig te vervullen vacatures vervuld, waarvan sommige al meer dan een jaar openstonden.

 

Daarnaast is aan de Talent Management kant in kaart gebracht waar het talent zich bevindt in de organisatie, om zo gerichte ontwikkelprogramma’s in te zetten: zoals leiderschapstrainingen en een High Potential Programma.

 

Als Successr staan wij voor ‘Sustainable Talent Strategies’ en dat is precies wat we doen bij een klant als Yanmar: we bouwen duurzaam aan talent. Op Talent Acquisition gebied maken we de duurzame instroom van nieuw talent mogelijk, zodat het juiste talent aan alle kanten binnen komt. We kijken echt naar Yanmar’s positie in de markt zodat we dit kunnen koppelen aan het proactief benaderen van nieuw talent.

 

En op Talent Management gebied worden de talenten van eenieder gezien, waardoor de juiste mensen, met de juiste ontwikkeling  kunnen doorgroeien naar de juiste plek binnen de organisatie. Door de focus op groei en ontwikkeling, ervaren medewerkers meer verbinding met de organisatie en zijn ze minder geneigd om buiten de organisatie te kijken. Daar wordt nu op structurele wijze aandacht aan besteed.

 

Het resultaat is kwalitatief beter talent dat zich gehoord en gezien voelt in je organisatie. Hierin maken wij het verschil: met onze gezamenlijke expertise zorgen we voor zowel interne als externe aanvoer en benutten van talent en potentieel.

 

Over Yanmar

Overal ter wereld vind je oplossingen van Yanmar: op zee, op het land en in de stad. Ze zijn gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van topmotoren en geavanceerde machines. Om krachtige oplossingen te bieden die tegemoetkomen aan de uitdagingen waar klanten vandaag voor staan om hun missie te realiseren: ‘A SUSTAINABLE FUTURE’.

 

Wereldwijde speler

De ambitie en het streven naar groei, die in 1912 in Osaka (Japan) is begonnen, is geworteld in de lange geschiedenis als wereldspeler. Al meer dan 110 jaar is Yanmar een drijvende kracht achter de innovatie in onze industrie. In 1933 waren zij zelfs het eerste bedrijf dat een commercieel levensvatbare compacte dieselmotor ontwikkelde. Met meer dan 25.000 werknemers wereldwijd zijn ze een wereldmacht in de sector.

 

Innovatie

Op zee lopen ze voorop bij de ontwikkeling van duurzame aandrijvingsoplossingen en bij het onderzoek naar op waterstof gebaseerde motoren. Op het land en in de stad implementeren ze elektrische batterijen voor industriële machines en energieopwekking. En als het gaat om autonome producten, werken Yanmar-robots in Franse wijngaarden en rijden onbemande robottrekkers in Japan.

 

Yanmar Europe

Sinds 1989 opereert Yanmar Europe B.V. vanuit Almere als Europees hoofdkantoor dat ook verantwoordelijk is voor Afrika en het Midden-Oosten. Het team van ongeveer 200 toegewijde professionals met 24 nationaliteiten onder één dak in Almere zorgt voor de verkoop en service ondersteuning van compacte industriële motoren en tractoren, neemt de assemblage van commerciële scheepsmotoren en de levering van reserveonderdelen voor de EMEA markten op zich.

 

 

 

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.

× Contact